Türkiye

Türkiye Haberleri

CANLI YAYIN TARİHİ BELLİ OLDU

CANLI YAYIN TARİHİ BELLİ OLDU

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım`ın ortak katılacağı programın tarihi ve moderatörü kesinleşti

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 16 Haziran Pazar günü İsmail Küçükkaya moderatörlüğünde saat 21.00`da ortak yayına çıkacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ortak yayının yapılacağı İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı`nda basın toplantısı düzenledi. Yapılan açıklamada iki adayın pazar günü ortak yayında bir araya geleceği belirtildi.

MODERATÖRLÜĞÜ İSMAİL KÜÇÜKKAYA GERÇEKLEŞTİRECEK
Mahir Ünal, "Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan vekili sayın Engin Altay Bey ile yürüttüğümüz çalışmalar tamamlanmıştır. Bugün çalışmaların neticesinde mutabık kaldığımız bir protokolü sizlerle paylaşacağız. Öncelikli olarak 23 Haziran`da gerçekleşecek olan İstanbul seçimlerinin ülkemize hayırlar getirmesini şimdiden temenni ediyorum. Cumhur İttifakı adayı sayın Binali Yıldırım ve Millet İttifakı adayı sayın Ekrem İmamoğlu 16 Haziran 2019  Pazar günü, saat 21.00`de canlı yayında bir araya geleceklerdir. Canlı yayın herhangi bir kanalda değil tüm kanallarda yayınlanacak şekilde ortak yayınla gerçekleştirilecektir. Canlı yayının moderatörlüğünü İsmail Küçükkaya gerçekleştirecektir" dedi.

6 MADDELİK BİR MUTABAKAT METNİ ORTAYA ÇIKTI
Engin Altay ise "Tekrar hayırlı olsun. Moderatör sayın İsmail Küçükkaya her bir adaya eşit süre ve aynı soruları sormak suretiyle bu yayını gerçekleştirecek. Eşit süre ve eşit soru ilkesi çerçevesinde bir tartışma programı gerçekleştirilecek. Canlı yayın programı Lütfi Kırdar Kongre Merkezi`nde yapılacak. Canlı yayının teknik hizmetlerini AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi tarafından görevlendirilmiş ortak bir teknik ekip gerçekleştirecektir. Sayın Ünal`ın söylediği gibi hiçbir televizyon kanalına ait olmayan özel bir servis sağlayıcı ekip tarafından canlı yayın süresi boyunca bu uyduya verilecek, Türkiye`deki bütün yayın kuruluşları, sosyal medya, görsel medya dahil bu yayınları alıp servis edecektir. Mahir Bey ile 2 gündür yürüttüğümüz çalışmalar sonrasında 6 maddelik bir mutabakat metni ortaya çıktı. İstanbul`umuza, adaylarımıza, Türkiye`mize hayırlı olsun" diye konuştu. 

 



Anahtar Kelimeler:

DEMİRYOLLARI İLE 8 AYDA TÜRKİYE NÜFUSUNUN İKİ KATI YOLCU TAŞINDI

INSTAGRAM KANUNLARA UYARSA ERİŞİM YASAĞI KALKACAK

BAKAN YERLİKAYA: YÜZ TANIMALI YAKA KAMERA SİSTEMİ GETİRİLECEK

BAKAN YERLİKAYA: EDİRNE GÖÇ ROTASI OLMAKTAN ÇIKTI!

BAKAN YERLİKAYA, HANİYE İÇİN KILINAN GIYABİ CENAZE NAMAZINA KATILDI