114 EV VE İŞYERİ 6 KAMU BİNASI ETKİLENDİ

114 EV VE İŞYERİ 6 KAMU BİNASI ETKİLENDİ

Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy`de etkili olan yağmurdan ilçede 114 ev ve işyeri 6`da kamu binasının etkilendiği belirtildi. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, yüzde 40`ın üzerinde zarar gören ev ve işyerleri için vatandaşlara yardım edileceğini söyle

Önceki hafta Çerkezköy`de etkili olan yağmurun ardından zarar ziyan tespiti devam ediyor. Vatandaşlardan gelen müracaatların ardından yapılan incelemelerde 114 ev ve işyerinin yağmur sularından etkilendiğini belirten Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 6`da kamu kurumunun etkilendiğini kaydetti.

114 EV VE İŞYERİ ETKİLENDİ

15 Haziran`da Çerkezköy`ü etkisi altına alan yağmur, dere taşkınları ve sele neden olurken birçok ev ve işyeri etkilenmişti. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, sel sularından ilçede 114 ev ve işyerinin etkilendiğini belirtti. AFAD ekipleri ve Çerkezköy Belediyesi Zabıta ekiplerinin selden etkilenen vatandaşların ev ve işyerlerinde zarar ve ziyan tespiti yaptıklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın uğradığı zarar ve ziyanın yüzde 40`ın üzerinde olması halinde Afet fonundan, devlet tarafından bu zarar ve ziyan karşılanmakta. Yüzde 40`ın altındaki hasarlı ev ve işyerlerine de bizler Kaymakamlık olarak destek oluyoruz.." diye konuştu.

6 KAMU KURUMU DA ETKİLENDİ

Sabaha doğru başlayan ve Çerkezköy`de hayatı olumsuz etkileyen yağmur sularından 6 kamu kurumunun da etkilendiğini belirten Kaymakam Abban, bunların Çerkezköy Devlet Hastanesi bodrum katı, Orman İşletme, Gümrük binası, Kaymakamlık ve iki de okul olduğunu belirtti.



Anahtar Kelimeler: