Gündem

Gündem Haberleri

1 FARE 1 MİLYON TL’YE MALOLDU

1 FARE 1 MİLYON TL’YE MALOLDU

Vitrindeki tezgahta bulunan hamur üstünde farenin gezindiği işletme baştan aşağı yenilenerek, yeniden hizmete açıldı. İsmini bile değiştiren Çerkezköy’deki işletmeye fare pahalıya patladı.

Çerkezköy’de 15 yıldır simit üretimi yapan işletme, 15 gün kadar önce görüntülere yansıyan fare yüzünden baştan aşağı yenilendi. Bugün yeniden üretime başlayan işletmenin sahibi Mehmet Arıcı, o görüntülerin kendilerine 1 milyon TL’ye malolduğunu belirtti.

İki hafta önce vitrinde gezinen fare görüntüleriyle sarsılan Çerkezköy Öztrak Caddesi’nde hizmet veren Tepe Simit Fırını baştan aşağı yenilendi. İsmini de Tepe, ‘Simit Dünyası’ olarak değiştiren fırının sahibi Mehmet Arıcı, bugün bir basın toplantısıyla işletmesini yeniden hizmete açtı. Üretime başlayan fırının sahibi Arıcı, sözlerine Çerkezköy halkından özür dileyerek başladı. Arıcı, “15 yıldır burada hizmet veriyoruz. Böyle bir şey ilk defa başımıza geliyor. Komple baştan sona yeniledik. Dolapları, tavanı, tezgahı, cam, kapı, masa, tabelamıza varıncaya kadar bütün her şeyi komple baştan sona yenileme yaptık. Halkımızdan o görüntüler için özür diliyoruz. Bir daha olmaması için gerekli olan tüm tedbirleri aldık.”dedi.

KESİNLİKLE BURANIN HAYVANI DEĞİL

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan işletme sahibi Arıcı, şunları kaydetti: “Gece saat 2 sıralarında olayı duyduk. 3’te dükkandaydık. Zabıta Müdürlüğü’nü çağırdık. Onlara görüntüyü aldırdık. Kamera kayıtlarını verdik. Zabıta huzurunda tüm ürünleri imha ettik. O gece fareyi de aradık bulduk. Kovaladık kapıdan çıkıp kaçtı. O tezgahta gördüğünüz tüm ürünleri imha ettik. Aslında, biz imha etmedik de zabıtaya tümünü teslim ettik, onlar imha etti. Bölgemizde herkesin bildiği gibi alt yapı çalışması yapılıyor. Rögar çalışması vardı, altyapıdan dolayı kapının kenarında kırık vardı. Bizim de ihmalimiz var mı? Var. Direkt belediyeyi suçlamıyoruz. Bizim de ihmalimiz vardı. Ama tabii ki rögar çalışmasından dolayı kapıdan giriyor. Burada yaşadığına dair hiçbir iz kesinlikle yok. Zabıta tespiti var. Tek bir tane o gün giriyor. Akşam, bizden sonra girmiş. Burada yaşamıyor. Zaten lağım hayvanı. Geç haberimiz oldu. Önceden girmiş olsa ya da biz görmüş olsaydık, önlem alırdık. Mahallelinin de şikayeti var. Yol çalışmasından ötürü hayvanlar dışarıda geziyor. O gece ürünleri imha ettiğimiz için dükkanı kapatma ihtiyacı duymadık. O gün tezgahta poğaça ya da açma hiçbir şey satmadık. Sadece simit sattık. Çünkü, simit anlık oluyor. Hamuru yapıyorsun hemen fırına veriyorsun. Poğaça öyle değil. Üç dört saat bekletiyorsun hamurunu. O gün de hamurlar beklesin diye tezgaha koymuştuk. 15 yıldır buradayız tahmin edemedik. İçeri girip tezgaha çıkacağını, hamurun üstüne çıkacağını tahmin edemedik.”

1 MİLYON TL’YE MALOLDU

İşletme sahibi Mehmet Arıcı yine gazetecilerin sorusu üzerine fare sonrası yapılan tadilatın maliyetini de açıkladı. Arıcı, “15-20’ye yakın çalışanımız var. Günlük, 7-8 bin simit, poğaça, açma üretimimiz var. Yaptığımız yenileme çalışmaları ve çalışanların maliyetleriyle birlikte yaklaşım 1 milyon TL’ye maloldu.”dedi.

 



Anahtar Kelimeler: MİLYON MALOLDU

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?