Gündem

Gündem Haberleri

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ  KUTLANDI

Çerkezköy Hükümet Konağı`nda düzenlenen törenle 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı. Törende, Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, Atatürk Anıtı`na çelenk sundu.

19 Ekim Muhtarlar Günü Çerkezköy`de de düzenlenen törenlerle kutlandı. Törende, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, Atatürk Anıtı`na çelenk sundu.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy?de de çelenk koyma töreni düzenlendi. Çerkezköy Kaymakamlığı önünde gerçekleştirilen çelenk törenine Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram, Nedim Yılancı ve Esengül Güven, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün ve mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile STK temsilcileri katıldı.

KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYORUZ

Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün tarafından muhtarlar günü dolayısıyla Atatürk Anıtı?na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından Muhtar Tahsin Akgün ve Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru tarafından günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı. Muhtarlar Derneği Başkanı Tahsin Akgün, "1993 senesinde çıkartılan 2295 sayılı kanunla varlığı sona erdirilen kuruluşun görevlerini, zabıta ve belediye gibi bazı kuruluşların yapması öngörülmüştür. Ancak 10 yıllık bir uygulama mahalle muhtarlığının boşluğunun doldurulmasının mümkün olmadığı görüldüğünden 1944 yılında çıkarılan kanun ile muhtarlık bugünkü şeklini almıştır. Muhtarlıklar devlet ile halk arasında bir köprü, bir elçi vazifesi görür."dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZI TEMSİL ETMEKTEDİRLER

Törende konuşan Kaymakam Murat Duru ise, "2015 yılında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık genelgesi ile 19 Ekim, Muhtarlar Günü olarak ilan edildi. 2015 yılından bugüne 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak ülkemizin her bir köşesinde muhtarlar günü olarak kutlanmaktadır. Bugün niçin tayin edildi? Çünkü demokrasimizin ilk adımı, ilk kurumu, en önemli birimi muhtarlık. Türkiye Cumhuriyeti devletimizi yöneten büyüklerimiz ve bizler de halk olarak muhtarlık müessesemizin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu önemi 19 Ekim günü ortaya koymak hem de muhtarlarımızın sorunlarını birlikte tartışıp, bu problemleri çözüp, vatandaşımıza en güzel şekilde hizmet edecek bir kurum haline getirmek amacıyla 2015 yılında başbakanlığımız böyle bir genelgeyi ortaya koydu. Ve çok da isabetli bir karar olarak değerlendiriyorum. Bundan sonra da inşallah sonsuza kadar bugün kutlanacak ve sorunlar da ortaya konacak inşallah. Muhtarlığımızın tarihi cumhuriyet öncesine ve cumhuriyet sonrasından günümüze devam edip gelmekte. Muhtarlarımız Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin birliğini temsil eder. Cumhurbaşkanımızı en ücra köşede temsil etmektediler." açıklamalarında bulunarak Muhtarlar Günü`nü kutladı.

Çelenk töreninin sona ermesinin ardından İlçe Kaymakamlığı tarafından Polis Evi?nde 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle resepsiyon verildi.

 

 



İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?