15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MÜNASEBETİYLE KONFERANS DÜZENLENDİ

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MÜNASEBETİYLE KONFERANS DÜZENLENDİ

Tekirdağ’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında konferans düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda konferans düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşımızın okunması ve Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin bir konuşma yaptı. Ardından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş ‘15 Temmuz Darbe Girişimi ve Küresel Güç Merkezinin Hedefindeki Türkiye’ adlı bir konferans verdi.

“TÜRKİYE AŞKININ SIRADAN BİR SEVDA VEYA DUYGU OLMADIĞINI BİLİNCİNE ERMEK VE BU BİLİNCİN DİRİ TUTULMASINA KATKI SAĞLAMAK”

Rektör Yardımcısı Vatandaş konferansında şu ifadelere yer verdi; “Bu ve benzeri toplantıların birçok amacından bahsedilebilir. Hiç kuşkusuz bugünkü bu toplantımızın şu 3 amacı kapsadığı inancı ve görüşündeyim. Bu topraklardan bu ülkede yaşıyor olmanın gerektirdiği teyakkuz halinde bulunmanın önemini fark etmek ve gereğine uygun olmak. Bu toprakların bu seneki konseptinde dile getirildiği üzere Türkiye aşkının sıradan bir sevda veya duygu olmadığını bilincine ermek ve bu bilincin diri tutulmasına katkı sağlamak. 6 yıl önceki Türkiye’yi işgal girişimi karşısında korkmayan, sinmeyen, evine kapanmayan tüm bunların yerine Kutul Emare’de Çanakkale’de ve benzerinde hep yapageldiği üzere bedenini tanka füzeye jete, mermiye engel kılarak müstesna bir millet olduğunu ispatlayan bu kutlu milletin şehitlerini bir kez daha minnetle saygıyla anmak gazilerine hayırlı, uzun ömürler dilemek amacıyla bir araya geldik.” dedi.

Ardından Rektörlük Fuaye Alanı’nda Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ konulu fotoğraf sergisinin açılışı, Vali Yıldırım ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

“YERYÜZÜNDE BELKİ 2000 YILDAN FAZLA DEVLET OLARAK VARIZ”

Açılışta konuşan Vali Yıldırım; “15 Temmuz’u önce kendimiz unutmayacağız. Sonra etrafımıza ve gelecek nesillere de unutturmayacağız. Ancak o zaman iri, diri ve güçlüyüz. Aksi taktirde bizi biz yapan değerlerden vazgeçersek, unutursak, bizden sonraki nesillere aktaramazsak, işte o zaman yok olmaya kendi kendimiz karar vermiş gibi oluruz. Biz, bunu yapmayacağız. Bu topraklarda bin yıldan beri varız. Yeryüzünde belki 2000 yıldan fazla devlet olarak varız. Bundan sonra da kıyamete kadar var olmaya devam edeceğiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere fırsat vermesin.” dedi.



TEKİRDAĞ ODA VE BORSALARI MÜŞTEREK İSTİŞARE TOPLANTISI ÇORLU’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ÇTSO EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

BAŞKAN ÇETİN: ÇEF TRAKYA’NIN EKONOMİK GÜCÜ VE POTANSİYELİNİ BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞTİR

GENÇLERE 94 ÜLKEYLE TİCARET FIRSATI

SANAL ENFLASYON RAKAMLARI İLE ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR, HALK DAHA DA YOKSULLAŞIYOR