YILDIRIM ÖĞRENME ŞENLİĞİ AÇILIŞINDA

YILDIRIM ÖĞRENME ŞENLİĞİ AÇILIŞINDA

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde; 11 İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlükleri bünyesinde açılan kurslarda yapılan çalışmaların, etkinliklerin ve ürünlerin sergilendiği Öğrenme Şenliği?nin açılışı yapıldı.

Öğrenme Şenliğinin açılışına Vali Aziz Yıldırım ile birlikte Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, İl Protokol üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, İlçe Halk Eğitim Merkezi yetkilileri ve kursiyerler de katıldı. 

?ÖĞRENMENİN SINIRLARIN ZANNETTİĞİMİZDEN GENİŞ?

İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan?ın yaptığı açılış konuşmasından sonra konuşma yapan Vali Yıldırım; ?Öğrenmek, sadece okulla, diploma sahibi olmakla sınırlı kalmamalıdır. Öğrenme hayat boyu çabalamamız gereken bir uğraş, tutkuyla bağlanacağımız bir aktivite olmalıdır.  Her öğrenme bizi değiştirir, kişisel gelişimimize katkıda bulunur. Bilindiği üzere ?Öğrenme Şenlikleri? Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü`ne bağlı kurumlarca düzenlenen öğrenme faaliyetlerine katılımı hedefleyen, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden sanatsal ve kültürel gösteriler içeren programlı etkinlikler bütünüdür. Bu kapsamda, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinin, ilgili resmî Kurumlar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla, gerçekleştirdikleri bu ?Öğrenme Şenliği? bizim için çok önemlidir. Bugün hep birlikte Tekirdağ?ımızın 11 ilçesindeki Halk Eğitim Merkez müdürlüklerinin açmış olduğu kurslarda, 74.232 kursiyerlerimizin öğrendiklerinin neticesi olarak ortaya çıkardıkları ürünlerden örneklerin sergilendiği bir alanı ziyaret edeceğiz. Bir şenlik havası içinde ortaya konulan ürünleri gördükçe öğrenmenin sınırlarının zannettiğimizden çok daha geniş olduğunu bir kez daha anlamış olacağız.? dedi.

KATILIMCILARA SERTİFİKALARI VERİLDİ

Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezlerinde açılan okuma yazma kursu ve yabancılara Türkçe öğretimi kursuna katılanların sertifikaları Vali Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından verildi. Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü müzik grubu ve Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekipleri birer gösteri sundular. Açılış, Vali Aziz Yıldırım ve beraberindekilerin açılış kurdelesini kesmesi ve şenlik alanını gezmesi ile son buldu.



Anahtar Kelimeler:

TEKİRDAĞ’DA AYÇİÇEĞİ TARLALARINDAN GÖRSEL ŞÖLEN

TEKİRDAĞ’DA DÖNEL KAVŞAKTAKİ KAZA KAMERADA

KALDIRIM İŞGALİ YAPAN ESNAF UYARILDI

OTLUK ALANDA CANSIZ BEDENİ BULUNDU

MALKARA’DA HORTUM DEHŞETİ: KAMP ALANI YERLE BİR OLDU