10 MESLEK KOMİTESİ’Nİ SARI LİSTE ALDI

10 MESLEK KOMİTESİ’Nİ SARI LİSTE ALDI

Dün yapılan Çerkezköy TSO seçimleri Sarı Liste’nin zaferiyle sonuçlanırken, Ahmet Çetin odanın yeni başkanı olmuştu. İşte seçimin oy dağılımı…

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri Cumartesi günü ÇTSO Trakya Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Seçimden zaferle çıkan Başkan Adayı Ahmet Çetin ve onun ekibi Sarı Liste, 10 Meslek Komitesi’ni kazanırken, 3 Meslek Komitesi’ni yeşil liste, 2 meslek komitesini de mavi liste kazandı.

ÇTSO Trakya Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde 15 grubun 10’unu kazanan sarı liste adayı Ahmet Çetin seçimlerden zaferle ayrılırken, yeşil liste adayı Ömer Karadeniz 3, mavi liste adayı Rahmi Yılmaz ise iki grup alabildi. Adaylardan Ahmet Çetin ve Ömer Karadeniz kendi grubundan çıkarken, mavi liste adayı Rahmi Yılmaz ise bir seçim de daha grubundan çıkamadı.

RAHMİ YILMAZ GRUBUNDAN ÇIKAMADI

Seçim sonuçlarına göre 2-3-5-6-7-8-10-12-14 ve 15’inci grubu Sarı Liste adayı Ahmet Çetin kazanırken, Ömer Karadeniz’in aday olduğu yeşil liste ise 1-4 ve 11’incü grupları kazandı. Kendi yarıştığı gruptan çıkamayan ve önümüzdeki dönemde meclis üyesi olamayacak mavi liste adayı Rahmi Yılmaz ise 9 ve 13’üncü grupları kazanabildi. Öte yandan Sarı Liste adayı Ahmet Çetin 7’inci gruptan, yeşil liste adayı Ömer Karadeniz ise 4’üncü gruptan çıkmasını bildi.  Seçim sonuçlarına göre toplamda 2 bin 275 oy kullanılırken, Sarı Liste adayı Ahmet Çetin 1005, mavi liste 809 oy aldı. Seçimde mavi listeye oranla daha fazla meslek komitesi çıkaran yeşil liste ise 461 oy aldı.

İŞTE MESLEK KOMİTESİ DAĞILIMI VE OY SAYILARI

Kesin olmayan ilk sonuçlara göre; 101 üyenin bulunduğu 1. Meslek Komitesi’nde Sarı Liste 20 oy, Mavi Liste 26 oy, Yeşil Liste ise 28 oy aldı. 164 üyenin yer aldığı 2. Meslek Komitesi’nde Sarı Liste 41 oy, Mavi Liste 31 oy, Yeşil Liste 23 oy aldı. 298 üyenin bulunduğu 3. Meslek Komitesi’nde Sarı Liste 109 oy, Mavi Liste 60 oy, Yeşil Liste 42 oy aldı. 493 üyenin bulunduğu ve yeşil liste adayı Ömer Karadeniz’in yer aldığı 4. Meslek Komitesi’nde Sarı Liste 102 oy, Mavi Liste 110 oy, Yeşil Liste 196 oy alarak grubu kazandı.351 üyenin yer aldığı ve mavi liste adayı Rahmi Yılmaz’ın yer aldığı 5. Meslek Komitesi’nde Sarı Liste 137 oy, Mavi Liste 130 oy, Yeşil Liste 16 oy aldı. 181 üyenin yer aldığı 6. Meslek Komitesi’nde Sarı Liste 72 oy, Mavi Liste 54 oy, Yeşil Liste 23 oy aldı. 175 üyenin yer aldığı ve sarı liste adayı Ahmet Çetin’in yer aldığı 7. Meslek Komitesi’nde Sarı Liste 87 oy, Mavi Liste 35 oy aldı. 215 üyenin yer aldığı 8. Meslek Komitesi’nde Sarı Liste 78 oy, Mavi Liste 58 oy, Yeşil Liste 14 oy aldı. 135 üyenin yer aldığı 9. Meslek Komitesi’nde Sarı Liste 27 oy, Mavi Liste 51 oy, Yeşil Liste 5 oy aldı. 116 üyenin yer aldığı 10. Meslek Komitesi’nde Sarı Liste 36 oy, Mavi Liste 31 oy, Yeşil Liste 2 oy aldı. 261 üyenin yer aldığı 11. Meslek Komitesi’nde Sarı Liste 71 oy, Mavi Liste 62 oy, Yeşil Liste 87 oy aldı. 243 üyenin yer aldığı 12. Meslek Komitesi’nde Sarı Liste 76 oy, Mavi Liste 72 oy, Yeşil Liste 61 oy aldı.335 üyenin yer aldığı 13. Meslek Komitesi’nde Sarı Liste 53 oy, Mavi Liste 60 oy, Yeşil Liste 43 oy aldı. 181 üyenin yer aldığı 14. Meslek Komitesi’nde Sarı Liste 102 oy, Mavi Liste 38 oy, Yeşil Liste 16, Kırmızı-Beyaz Liste ise 5 oy aldı. 161 üyenin yer aldığı 15. Meslek Komitesi’nde Sarı Liste 43 oy, Mavi Liste 37 oy, Yeşil Liste 17 oy aldı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Seçimin ardından tebrikleri kabul eden Ahmet Çetin, “Bölgemiz için iyi şeyler yapacağız. Sarının da, yeşilin de mavinin de başkanı olacağız. Adaletli olacağız. Grup olarak biz hiç kimseye bir şey vadetmeden yola çıktık ve en son ‘benim adaletime güvenirseniz birlikte yürüyelim’ dedik ve kendilerine oylamayı yaptırdık. Bütün arkadaşların kimlerin bu mecliste olması gerektiğini sadece o meslek komitesinde bizimle beraber çalışan arkadaşlar oylamayı yaptı ve meclise onları gönderdi. Hakikaten demokrasi uygulandı. Herkese teşekkür ederim. İyi günler önümüzde” dedi.

PROJELERİMİZ HAZIR

47 gündür adım adım bölgedeki esnafı, tüccarı, sanayiciyi dolaştıklarını ifade eden Çetin,“Neler yapacağımızı anlattık. Çünkü Türkiye’nin en büyük üretim üslerinden biridir bölgemiz. Fakat ticarette potansiyel olarak hak ettiği yere gelmemiştir. Bunun başlıca sebeplerinden biri belli bir program yok. Biz bunları adım adım hayata geçireceğiz. Neden üretim üssü olmasına rağmen ticari üs olamadı. Sadece belli başlı projeleri bile hayata geçirseniz burada ticaret fazlasıyla hak ettiği yere gelecektir. Bunu getirecek projelerimiz hazır. Bunu projelerimizle birlikte sizlerle başaracağız. Esnaf, tüccar, sanayici birlikte başaracağız, birlikte kazanacağız. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK

Seçim sürecini değerlendiren Ahmet Çetin, “Başarı her zaman ekip çalışmasıyla oluyor.  Perdenin arkasında bizim çalışmalarımızı hazırlayan ekibimiz gece gündüz çalıştı. Yeri geldi uyku uyumadılar ve bizim projelerimizi bölgemizdeki üyelerimize anlatmaya çalıştılar.  16. Meslek Komitesi olarak onlar çalıştı. Takımın başında oğlum Atakan Çetin vardı ve ekibiyle beraber gece gündüz çalıştı. Onu da kutluyorum. Benim her zaman yanımda olan sevgili eşim ve bütün Çetin Grup çalışanlarına da teşekkür ediyorum, onları da kutluyorum. Emeği geçen, yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Hep birlikte güzel şeyler yapacağız” diye konuştu.

ZEYBEK OYNAYARAK KUTLADI

Ahmet Çetin'in zaferini ilan etmesinin ardından, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Trakya Anadolu Lisesi'nin önünde Sarı Liste'nin coşkusu dakikalarca sürdü. Davul zurna eşliğinde sarı liste üyeleri ve destek verenler dakikalarca gönüllerince kutlama yaparken, Ahmet Çetin zaferini ise alkışlar eşliğinde zeybek oynayarak kutladı.

 

 



Anahtar Kelimeler: MESLEK KOMİTESİ’ LİSTE

ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM