YİKOB 5 YILDA 403 MİLYON TL YATIRIM YAPTI!

 YİKOB 5 YILDA 403 MİLYON TL YATIRIM YAPTI!

2014`ten itibaren eski İl Özel İdaresi`nin kamu yatırımları görevlerini üstlenen YİKOB, 5 yıl içinde Tekirdağ`da 403 milyon TL`lik yatırım yaptı. YİKOB Başkanı Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, bütçeden aslan payını eğitime harcadıklarını söyledi.

Tekirdağ YİKOB (Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı) Başkanı Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Trakya Flaş Haber`e YİKOB`u anlattı. Eski İl Özel İdaresi`nin kamu yatırımlarıyla ilgili görevlerini YİKOB`un üstlendiğini hatırlatan Şaşmaz, genel yayın yönetmenimiz Abdulhamit Albez ve yazarımız Ünal Fırat`a 5 yıl içerisinde 403 milyon TL kamu yatırımı yapıldığını söyledi.

30 BÜYÜKŞEHİR`DE YİKOB KURULDU

Tekirdağ`ın Büyükşehir olmasıyla birlikte, 2014 yılının mart ayından itibaren kapatılan İl Özel İdaresi`nin ardından kurulan YİKOB`un Başkanı Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, "Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlıkları 2014 yılında 6360 sayılı kanunla kuruldu. 30 büyükşehirde kapanan il özel idarelerinden sonra, bu il özel idarelerinin yürüttüğü, kamu yatırımları yatırım izleme koordinasyon başkanlıkları eliyle yapılmaya başlandı. Dolayısıyla 30 büyükşehirde başkanı valinin görevlendirdiği bir vali yardımcısı olan başkanlık kuruldu. Bu başkanlıklar merkezi idarenin taşradaki tüm kendi talimat verdikleri kamu yatırımlarını gerçekleştirmekte." diye konuştu.

AĞIRLIK MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI`NDA

Tekirdağ`da yaptıkları yatırımları aktaran YİKOB Başkanı Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, "Çoğunlukla Milli Eğitim Bakanlığı`nın okul yatırımları yatırım izleme başkanlığınca yapılıyor. Onun dışında Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın kültür merkezleri yine biz yapıyoruz. İlimizde devam eden emniyetin, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı`nın ve Tarım Bakanlığı`nın buradaki kamu yatırımlarını gerçekleştirdik.  Mesela 2014 yılından beri Kültür Bakanlığı`nın Tekirdağ`daki 4 Kültür Merkezi yatırımını gerçekleştirdik. Bunlar Çorlu, Şarköy ve Muratlı Kültür Merkezleri. En sonunda da 20 küsur yıl önce temeli atılan Tekirdağ merkezdeki Kültür Merkezi`ni Yatırım İzleme Başkanlığımız tamamladı. Adına yine Tekirdağ`ın tarihi değerlerinden olan Yahya Kemal`in adı verildi. Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi, bir 500 bir 250 kişilik olmak üzere iki tane büyük salonu ile birlikte büyük bir kompleks halinde şu an faaliyete geçti, hizmet veriyor.  Şu anda diğer kamu kurumları da dahil olmak üzere merkezde böyle büyük bir yerimiz yok."

"DÖRT İLÇEMİZDE HÜKÜMET KONAKLARI YAPTIK"

YİKOB`un yürüttüğü yatırımları aktarmayı sürdüren Vali Yardımcısı Şaşmaz, "Çorlu, Ergene, Süleymanpaşa ve Kapaklı olmak üzere dört ilçemizde hükümet konakları yaptık. Üç ilçemiz tamamlandı, hizmete girdi. Kapaklı Hükümet Konağı tamamlanmak üzere. İçişleri Bakanlığı`nın önemli projelerinden Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü binası ki 50 bin metrekareye tekabül eden kapalı alanı bulunan oldukça büyük bir yatırım. Tekirdağ`ın da önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Onu yaptık." ifadelerini kullandı.

ASLAN PAYI EĞİTİMİN!

Kamu yatırımlarında ağırlıklı olarak Millî Eğitim Bakanlığı`nın okul yatırımlarını yürüttüklerini vurgulayan YİKOB Başkanı Tayyar Şaşmaz, şunları kaydetti: " 2014`ten beri de onlarca okul yaptık. İlk okul, orta okul, lise seviyesinde değişik projeler uyguladık. Ağırlıklı olarak da son yıllarda Kapaklı, Ergene ve Çerkezköy hattında okul yapıyoruz. Mesela 2014 yılında Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı ilk yılında 25 milyon liralık yatırım yapmış. Bu 2015`te 38 milyon 500 bin olmuş. 2016 yılında 61 milyon 600 bin olmuş. 2017 yılında 80 milyon 300 bin TL harcamışız.  2018 yılında 198 milyon TL`lik kamu yatırımı yapıldı Tekirdağ`da. 2018 yılındaki yapılan 198 milyon TL yatırımın 127 milyon 500 bin TL`si milli eğitim yatırımıdır. Sadece 2018`deki eğitim yatırımı."

BUGÜNE KADAR 403 MİLYON 500 BİN TL`LİK YATIRIM YAPILDI

YİKOB`un 5 yıl içerisinde yaptığı yatırımları aktaran Vali Yardımcısı Şaşmaz, açıklamalarını şöyle tamamladı: "2014 yılından bugüne 403 milyon 500 bin TL Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı yatırım harcaması yapmıştır. Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı bu yatırımları yaparken kendi kadrosundaki 10 teknik eleman ile diğer kamu kurumlarından görevlendirdiği teknik eleman ve diğer personelle birlikte gerçekleştirmiştir. Bu büyük yatırımların yanı sıra diğer kamu kurumlarının ihtiyacı olan onarım, projelendirme, kontrollük görevlerinin tamamını yatırım izleme koordinasyon başkanlığımız yürütmekte."



TCG-AKIN TEKİRDAĞ’DA VATANDAŞLARA KAPILARINI AÇTI

MÜJGAN VE SERKAN KARAGÖZ ÇİFTİNİN YAPIMINI ÜSTELNDİĞİ CAMİ İNŞAATI BAŞLADI

MARKALI 5 ÇİFT AYAKKABI ÇALDILAR

TEKİRDAĞ’DA DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI

DENİZ YATAĞINDA UYKUYA DALDI, 2 MİL ÖTEDE GÖRENLER ŞAŞIRDI