Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu'nun 2025 yılı 4. dönem toplantısı, Vali Recep Soytürk başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda il genelinde yürütülen 345 kamu yatırım projesinin son durumu değerlendirildi.
Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu 2025 Yılı 4. Dönem Toplantısı, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk başkanlığında, Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Toplantı Salonu'nda yapıldı.
345 PROJE MASAYA YATIRILDI
Toplantıda konuşan Vali Recep Soytürk, yatırımcı kuruluşların son üç aylık faaliyetlerinin değerlendirileceğini belirterek, dönem içerisinde karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri ve kurumlar arası koordinasyon gerektiren konuların ele alındığını söyledi.
Tekirdağ genelinde toplam 345 proje bulunduğunu ifade eden Vali Soytürk, bu projelerin bir kısmının tamamlandığını, bir kısmının ihale aşamasında olduğunu, bir kısmının ise devam ettiğini kaydetti.
EN FAZLA YATIRIM EĞİTİM VE TARIM ALANINDA
Vali Soytürk, il genelindeki projelerin sektörel dağılımına da değinerek şu bilgileri paylaştı:
Eğitim alanında 94, tarımda 93, ulaştırma ve haberleşmede 40, sağlıkta 23, enerjide 23, madencilikte 5, konutta 1, imalatta 1 ve diğer kamu hizmetleri kapsamında 65 proje yürütülüyor.
Vali Soytürk, toplantının il için hayırlı olmasını temenni etti.
YATIRIMLARIN SON DURUMU SUNUMLARLA AKTARILDI
Vali Soytürk'ün konuşmasının ardından bölge müdürlükleri, sorumluluk alanlarındaki yatırımların son durumuna ilişkin sunumlar yaptı. Talep ve önerilerin değerlendirilmesinin ardından toplantı sona erdi.
GENİŞ KATILIM SAĞLANDI
Toplantıya; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Vali Yardımcısı Mustafa Çek, kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutan Vekili Kamil Kıspet, kurum müdürleri ve İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Derya Varol katıldı.