Tarih: 24.04.2025 16:46

ÇERKEZKÖY’DE 23 NİSAN COŞKUSU…

Facebook Twitter Linked-in

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 105'inci yıl dönümü dolayısıyla tüm ülkede olduğu gibi Çerkezköy'de de çeşitli etkinlikler düzenlendi. 

ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK BIRAKILDI

Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk töreni ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aslan ve öğrenciler tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Daha sonra Nurullah Narin Ortaokulu öğrencisi Esra Gürgünlü, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Ardından Nurullah Narin Ortaokulu öğrencisi Enes Talha Bıyık, "Atatürk Çocuk Olmuş" isimli şiiri okudu. Şiirin ardından Çerkezköy'de eğitim veren ortaokul öğrencilerinin hazırlığı "Renklerle 23 Nisan" adlı resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. 

KUTLAMALAR 29 EKİM SPOR KOMPLEKSİ'NDE DEVAM ETTİ

Cumhuriyet Meydanı'ndaki programın ardından kutlamalar, 29 Ekim Spor Kompleksi'ndeki etkinliklerle devam etti. Buradaki programa Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Kurmay Albay Erkan Bulut, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Cihat Yılmaz, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Vatanel, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muhammed Süleyman Rüzgar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜLEYİCİ PERFORMANS 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aslan'ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından "23 Nisan ve Çocuk" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları ile voleybol turnuvasında ve Tekirdağ il geneli akıl ve zeka oyunları finallerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonrasında öğrencilerin hazırladığı halk oyunları ve dans gösterileri ile şiir dinletileriyle kutlama programı sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —